Ja niin koitti taas kalakerhon kevätreissu aurinkoisissa merkeissä. Tukikohtana meillä oli jälleen Pensarissa sijaitseva mökki. Reissuun lähti tällä kertaa hippasen enempi porukkaa kuin viimeksi, oiskohan ollut reilu parisen kymmentä kaveria, nuorimpien ollessa alle kouluikäisiä. Sauna lämpesi molempina iltoina ja lauantaina meille oli jopa kokattu illallinen. Pääsipähän jokainen ainakin siian makuun, jos ei vesillä onnistanut.

Peten vene laskettiin perjantaina vesille Granvikista puolenpäivän jälkeen ja siitä lähdettiin Heisalan etelä puolta pitkin katselemaan lupaavia Taimen paikkoja. Nämä vedet oli meille molemmille ihan outoja, joten ei voinut muuta kuin kartasta katsottuja paikkoja lähteä tsekkaamaan. Vesi oli kahdesta kolmeen astetta isommalla vedellä ja lahdista löytyi jopa yli kymmen asteista vettä. Tuuli oli käynyt jo miltei viikon lounaasta, joten lähdettiin hakemaan sellaisia lahtia, joihin tuuli keräsi lämmintä pinta vettä ja toivottavasti myös taimenta. No ei sitä taimenta löydetty tai ei se ainakaan meidän lusikoihin ja lottoihin langennut. Vaan useampi hauki kylläkin. Aika hienonnäköisiä mestoja löydettiin, kristallin kirkkaassa vedessä hiekka ja rakkolevä pohja näkyi useamman metrin syvyyteen.

Lauantaina sitten lähdettiin Pensaarista länteen Kirjaisen etelä reunaa myöten, edellis iltana kartalta katsottuja taimen paikkoja kohden. Ainakin yksi sellainen löydettiin, kun illalla kuultiin taimen havainnosta, joka oli juurikin samassa lahdessa kuin me käytiin. Ehdittiin päivän mittaan myös onkia siikaa ja testata Peten tekemiä jerkkejä, Kirjaisten pohjois puolella. Päivän saldo joitakin heukeja ja simppu!

Sunnuntaina lähdettiin jälleen eri suuntaan, tällä kertaa Pensarista hjoiseen Sandöön pohjois puolelle. Taimenta ei enää niin kovin tosissaan jaksettu etsiä, ja päivä menikin rattoisasti siikaongella, grillatessa ja muutamaa haukea kiusatessa.

1240851878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Petrin tyylinäyte. Omatekoinen jerkki koeuitossa. Ja tässä tulos! 7,3kg lihava ja paksu hauki-mamma. Tämän jälkeen piti vielä kokeilla, ettei tuo ollut tuuri-kala omatekoisella jerkillä ja pari heittoa myöhemmin tuli taas pari kiloinen hauki.


1240851630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minun perjantaina nappaama 3,6kg hauki. Tuli lotolla, kuten kaikki perjantain kuusi haukea. Ihan mielenkiintoinen peli, kun samaisella vieheellä Petri nappasi viime syksynä yli neljän kilon meritaimenen.


1240851689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantain siika-onki tulos. Ensimmäisen setin kun kelasin ylös, perässä tuli myös parin kilon hauki, joka oli kiinnostunut levän peittämästä lyijypainosta sen verran, että puri sitä ja vei lopuksi myös molemmat koukut matoineen. Ja tässä toisessa setissä olikin sit kiinni mun ennätys-simppu:)


1240851809_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina saatiin vihdoin myös ensimmäinen siikakin. Harmi vaan, että se jäi myös viimeiseksi. Tällä oli painoa 700 grammaa eli ihan kelpo kala. Siika oli aikalailla hakusassa koko reissun. Kaikki venekunnat eivät saaneet ensimmäistäkään, ei vaikka edellis vuosina oli jo paikatkin opittu ja tiedossa. Toisaalta yksi venekunta sai kaksitoista siikaa alle puoleen tuntiin ja sitten syönti loppui/parvi meni ohi, eikä enää ainuttakaan lisää.

Kaiken kaikkiaan loisto reissu, josta ei tapahtumia puuttunut ja säätkin suosivat. Ensi keväänä uudestaan, toivottavasti.