Kello herätti sunnuntai aamuna puoli kuudelta kalalle. Kahvit ja hieman evästä mukaan ja pihalle odottamaan Hannua. Hannun primeralla matka alkaa Halikon suuntaan hakemaan Näsistä. Sieltä sitten Evoa ja Niemisjärviä kohden. Vielä hieman ennen kalapaikkoja tavataan Jaska ja juodaan aamukahvit huoltamolla. Tarkoituksena oli siis pilkkiä kirjolohia. Kaikki ensikertalaisia tässä hommassa. Vieheinä meillä oli pieniä räsäsiä, lottoja, perhoja, morreja, katkoja, toukkia, jne.. Vaan eipä kannata tätä tietoa ylöskirjata, kun ei kalakaan saatu. Jari sen ois jo etukäteen voinut kertoakin, kun oli paikan koe-kalastanut jo aikaa sitten ProPilkillä.

Niemisjärvien jäälle päästiin kymmenen aikoihin ja aloitettiin pilkkiminen. Ensimmäinen kommentti Hannulta oli että nyt ei pojat paljon väsytellä jos kala iskee, kun siimaa jäi kelalle vain pari metriä. Aloitettiin siis reippaasti järvien syvimmiltä kohdilta. No ei siinä kauaa nyitty, kun jo siirryttiin kohti järven toista laitaa ja hieman matalampia vesiä. Jäätä oli kolmisenkymmentä senttiä eli kairaamaankin jouduttiin. Oiskohan ehditty olla jäällä tuntiakaan, kun Jaska alkoi puhumaan jo laavusta, eväistä ja pannukahveista. No eipä muuta kuin kuin nuotiopaikalle makkaraa paistaamaan ja kahveja keittämään.

Jonkin aikaa pilkittiin vielä ensimmäisellä järvellä tauon jälkeen ja sitten jo siirryttiin katsastamaan kahta muuta järveä. Ei nykinyt. Ja kalastajien keskittymiskyky repeili. No ei kai sitä kalaa väkisin saa, niin päätettiin luovuttaa kirjolohen pilkinnässä, juoda loput kahvit ja siirtyä jo kohti autoja. Ei tullut siis kalaa, mutta muuten mukava reissu, kun oli vain pari astetta pakkasta, hyvät eväät ja huonoa juttua riitti koko päivälle. Seuraavaa reissuakin suunniteltiin jo. Puolijoukkueteltta, reilusti retkimieltä ja retkijuomaa mukaan ja yön yli kalareissulle.

Jaskan tyylinäyte. Tuolla jakkaralla ei päässyt selkä rasittumaan. Vaan ei tullut tältäkään reiältä kalaa, tiedä sitten jos mahdollisuudet ois lisäntyneet mikäli pilkki olisi ollut jään alla eikä päällä?


Tarkkaavainen pilkkijä


Joka oli kuitenkin enemmän kiinnostunut toukista kuin kaloista..


Tässä marssitaan jo takaisin autoja kohden.