Firman Erä- ja  Kalastuskerho  järjesti  kalareissun viime  viikonloppuna  Kasnäsin vesille. Huomasin  ilmoituksen  hyvissä ajoin  tiistaina ja sain Peten lähtemään reissuun mukaan. Yhteensä kalastajia lähti mukaan parisenkymmentä kappaletta. Matkaan otettiin Peten vene ja taimenlusikoiden lisäksi kauhea kasa vaappuja sekä jigejä ja pilkkejä. Majoitus oli huoneistoissa kylpylän vieressä, jonka käyttö kuului myös huoneistojen hintaan:D No mukava joskus näinkin. Varsinkin lauantai iltana maistui valmiiksi tehdyt pöperöt hyvälle yksityissaunalla, joka oli varattu kerhon käyttöön.

1041652.jpg
Vene nätisti ankkuroituna Kansallispuiston rannassa. Oiskohan tuonne saanut rantautua? No tuskin ainakaan notskeja tehdä;)

Lauantai päivä uisteltiin vesisateessa ilman tärppiäkään. Viisi vapaa oli vedossa ja vedessä kävi aikamoinen määrä vaappuja. Suunta oli pohjoinen ja useiden mutkien kautta päädyttiin aina Sandskärin saarelle saakka paistelemaan makkaraa. Tuuli kävi päivän aikana varmaan jokaisesta ilmansuunnasta ja vettä tuli taukoamatta. Päätettiinkin nostaa kytkintä jo ennen viittä, niin että oltiin rannassa hyvissä ajoin ennen pimeää. Illalla saunottiin, kylvettiin puupaljussa, syötiin ja kuultiin kaikki jigikalastuksesta. Mukana oli kaveri, jolla oli ainakin satatuhatta jigiä sekä jigipäitä ja vapoja mukana. Tunne oli välillä niin kuin voisi kuvitella Tupperware kutsuilla olevan:D Onneksi näillä Jiggerware kutsuilla pääsi karkuun saunaan ja paljuun, kun alkoi jigit riittää..

1041656.jpg
Reissun parasta antia Mak-kalaa!

Lauantai iltana päätettiin, että sunnuntaina ei vedettäisi lainkaan vaan heitettäisiin lusikkaa ja jigejä sekä pilkittäisiin. Niinpä se sunnuntai vierähtikin, ei tosin tullut sen kummempaa menestystä kuin lauantainakaan..  Ilma oli välillä jo ihan siedettävä, kun aurinko pääsi paistamaan.

Ihan hyvä reissu, vaikkei saalista tällä kertaa siunaantunutkaan. Päätinkin jo itse osallistua kerhon ensi kevään reissulle, jolloin päästään kokeilemaan onnea siian pyynnissä. Viime keväänä siikaa oli ainakin saatu ja kuulemma ihan mukavastikin.

1041664.jpg
Sandskärin pohjois rantaa