Kolme nolla reissua  takana  ja  odotukset olivat sen mukaiset, kun lähdettiin Maken kans jälleen kerran kalalle tutulle haukilahdelle Paraisille. Vesi oli aika korkealla, tuuli kääntyily ja aurinko paistoi pilvien takaa välillä aika lämpimästikin.

Päätin aloittaa kalastamisen perjantaina hankitulla Rapalan  puna-mustalla Shallow Magnumilla, johon tarttuikin jo heti eka heitolla puolikiloinen tumppi. Hetki myöhemmin nykäisikin jo oikein reippaasti, lupasin lopettaa kalastuksen ellei nyt ole iso kala kiinni.  Kala ei noussut aluksi millään pintaan ja tuntui koko ajan raskaammalta, kun sitä kelaili lähemmäksi rantaa. Sitten, kun se julmettu selkä eka kerran näyttäytyi pinnassa, niin tuli kylmä hiki otsalle, kun mieleen nousi hetki sitten rispaantuneeksi todetut n.7kg monofiilisiimat.. Muutama minuutti väsyttelyä ja kala uiskenteli jo kohti laituria. Make sai leukapihdeillä otteen, josta vielä virkku hauki riuhtoi itsensä irti. Hetken päästä uusi yritys ja hauki oli varmasti kiinni ja saatiin nostettua laiturille. Ei voinut muuta kuin todeta, että haukiennätys meni rikki ja komeasti. Vuosi sitten samana viikonloppuna samalta paikalta saamani 6,3kg haukienkka parani puolellatoista kilolla. Uuden ennätyskalan mitat ovat nyt 7,86kg ja 102cm!

Pari pienempää haukea tuli vielä hetken päästä ja sitten lahti hiljeni jälleen täysin. Kaikki kalat tuli samalla Magnumilla, joita aionkin hankkia "muutaman" lisää, kun olivat myynnissä nyt puoleen hintaan. Olipas vaan sellainen kalareissu, jonka voimin jaksaa taas pyytää hetken tyhjää:)

906979.jpg
Järkyttävä syömäkone, pää oli miltei puolet kalasta;)