Carita, Henkka, Niki ja minä suunnattiin sunnuntai päivän viettoon Vepsään. Vepsä on Turun kaupungin omistama 17 hehtaarin saari, jonne liikennöi kesäisin venetaksi muutaman kerran päivässä. Saarelta löytyy huokeita vuokramökkejä, jotka on tosin varattu jo ainakin koko heinäkuun ajaksi. Saarelta voi vuokrata myös soutuveneitä, jos rannalta kalastus alkaa kypsyttämään. Me ei vuokrattu tällä kertaa venettä, kun ei ehditty kalastelemaankaan kovin paljoa kaikelta muulta puuhastelulta ja ihmettelyltä:) Pitkällä tuntui olevan jo kesä saaristossa, kun Haahkat, heinäsorsat, kanadanhanhet ja meriharakat olivat saaneet jo poikueet. Niin ja veneitäkin näytti olevan Airistolla jo pian ruuhkaksi asti: yhdeltä istumalta laskin yhteensä 31 purjevenettä tai muuta vapaa-ajan potskia.

Aamu näytti hieman sateiselta ja ankealta, mutta loppupeleissä saatiin hemmetin hieno sää: aurinko paisteli suurimman osan päivää ja merenpinta oli miltei tyyni. Päivän aikana kierreltiin saaren luontopolut, käytiin näköalapaikalla, grillailtiin ja hieman ehdittiin jopa kalastellakin. Rannat oli suurimmaksi osaksi kivisiä ja kohtuu matalia. Oishan tuolta jotain voinut saadakin, jos olisi kalastellut hieman aktiivisemmin.

Hauska reissu, joka täytyy ottaa uusiksi! Ensi kerralla vois kenties tehdä hieman pidemmän reissun, jäädä yöksi ja vuokrata mökin tai telttailla.


617494.jpg
M/S Lilylla matkattiin Vepsään ja takaisin. Lähdettiin matkaan yhdeltätoista Aurajoesta läheltä vaakahuonetta ja palattiin takaisin samaan laituriin illalla hieman ennen seitsemää. Matka kesti vajaan tunnin suuntaan ja menopaluu maksoi 10€/kärsä.

617495.jpg
Höyrylaiva S/S Ukkopekka

617500.jpg
Föri ja vierasvenesatamaa

617508.jpg
Poliisin pysäyttämä Suomen Joutsen! Liekkö ollut promilleja ruorissa:)

617513.jpg
Jokilaivoja, joilla tuskin tarjoillaan keppanaa:)

617529.jpg
Henkan tyylinäyte

617548.jpg
Tämän kallion sanotaan olevan korkein kohta Airistolla, no joka tapauksessa pirun kauas tuolta näki:)

617518.jpg
Liukkaat peikon portaat Airiston huipulle

617523.jpg
Löysin makrokuvauksen N95:sta ja pakkohan sitä oli kokeilla:)