Firman kalakerhon kevätreissu järjestettiin tällä kertaa Pensariin(kartalla). Mukaan uskaltautui kolmetoista kaveria yhteensä kuuden veneen voimin. Ilma oli mielettömän hieno koko ajan perjantaista sunnuntaihin: aurinkoista ja tyyntä, mutta kalastusta silmälläpitäen olisi toivonut tuulevan edes hieman. Ilman lämpö oli varmaan kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella ja vesi oli seitsemästä yhdeksään astetta. Tavoite kalat olivat tällä kertaa taimen ja siika.  Taimenta oli tarkoitus lähinnä vetouistella ja siikaa onkia. Perjantaina vedettiin ilman uistelulupia kahdella vieheellä Airistolta Pensaariin saakka, ilman tapahtumia. Perillä Pensaarissa ehdittiin hetki onkia ja saaliiksi saatiin levän lisäksi muutama pieni ahven.

Lauantaille oli varattu uisteluluvat Nauvon lautan seutuville. Lauantai aamuna innokkaimpien lähtiessä vesille jo ennen viittä me olimme vasta yhdeksän jälkeen matkalla kohti vetouistelualuetta. Uistelu osoittautui hieman haastavaksi ja muutaman tunnin kuluttua jo turhauttavaksi. Ainakin kahdeksassa vaapussa kymmenestä oli samaan aikaan levää tai muuta roskaa. Vesi oli kirkasta, mutta roskaa oli ihan hillittömästi talven jäljiltä. Seuraavaksi suunnattiinkin jo otollisen oloiselle siikaonkipaikalle, josta kovasta yrityksestä huolimatta ei irronnut sinttiäkään. Palailtiinkin mökille jo hieman viiden jälkeen ja viritettiin rantaan onget. Muutama minuutti ja rannalla oli kaksi mukavan kokoista siikaa. Samalta kohtaa saatiin vielä illan mittaan yksi siika ja sunnuntai aamupäivällä pari lisää sekä muutama karkuutus. Sunnuntai aamuna heräsin kuuden jälkeen ja kävin vajaan kolmen tunnin ajan heittelemässä taimen lusikoita mökin lähistöllä soutuneellä liikkuen. Ei havaintoja taimenista ja lopuksi löysinkin itseni kaislikon laidasta heittämässä suspia.  Jokunen hauki näkyi, mutta eivät olleet suspista kiinnostuneita.

1526292.jpg
Kahdeksan tuntia ja monta kymmentä kilometriä myöhemmin mökkirannasta muutamassa minuutissa pyydetyt siiat. Taas tuli todistettua ettei sitä merta kauemmas välttämättä tarvitse lähteä..

1526298.jpg
Ilta pimeni ja saalis rumeni. Kuulemma härkäsimppu. Herrojen herkkua:)